Επαγγελματική Εκπαίδευση
Η εκπαίδευση των εργαζομένων στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων είναι υποχρεωτική! Εμείς στη SCIELAB μετατρέπουμε την τυπική «υποχρέωση» σε διαδραστική εμπειρία…
Για την υποχρεωτική εκπαίδευση και κατάρτιση εργαζομένων σε επιχειρήσεις τροφίμων, δείτε περισσότερες πληροφορίες στην εγκύκλιο ΕΦΕΤ 14203 / 07.12.2017.
Πελάτες μας είναι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον επισιτισμό, τη γαστρονομία, την εστίαση και τη φιλοξενία, αλλά και την παραγωγή, την επεξεργασία και το λιανεμπόριο τροφίμων.
Στους πελάτες μας, επίσης συγκαταλέγονται επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα, κυρίως πτηνοτροφικές και χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις, σφαγεία, πτηνοσφαγεία και επιχειρήσεις παραγωγής ζωοτροφών.
Μέσα από διαδραστικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που αναπτύσσουμε, θέτουμε και συζητάμε με τους εργαζόμενους, απλά ή πιο σύνθετα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων τους κατά την εργασία, τα οποία αναλύουμε με πρακτικό τρόπο, συμπληρώνοντας τα όποια κενά επιμόρφωσης με γνώσεις και δεδομένα.
Σκοπός της διάδρασης με τους εργαζόμενους είναι η συνειδητή αναγνώριση, υιοθέτηση κι εν τέλει η εφαρμογή από μέρους τους των κανόνων ορθής κι αποτελεσματικής επαγγελματικής πρακτικής.
Σημειώστε ότι τα προγράμματα που προσφέρουμε είναι ευέλικτα, καθώς μπορούν να προσαρμοστούν στις δραστηριότητες, τις ανάγκες και τις συνθήκες εργασίας της επιχείρησής σας αλλά και στις ιδιαιτερότητες των εργαζομένων, κυρίως σε ό,τι αφορά την εμπειρία και τη γλωσσική κατανόηση.
Τα προγράμματά μας είναι, επίσης, σύγχρονα, καθώς επικαιροποιούνται συνεχώς ώστε να συμπεριλαμβάνουν αναφορές σε καινοτόμες τάσεις, τεχνολογικές προτάσεις και πρακτικές.
«Βασικές Αρχές στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που εφαρμόζουν Σύστημα Διασφάλισης της Ασφάλειας Τροφίμων ή τις αρχές HACCP και καλύπτει τις απαιτήσεις που ορίζονται στο πλαίσιο του Καν(ΕΚ) 852 / 2004 και της ΥΑ 14708/2007, όπως ισχύει. Το πρόγραμμα μπορεί να εξειδικεύεται ανάλογα με τον κλάδο δραστηριότητας της επιχείρησής σας, ως εξής:
– Catering, κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων
– Κρεοπωλεία, σφαγεία κι εργαστήρια κρέατος και πουλερικών
– Τυροκομεία και γαλακτοκομικές επιχειρήσεις
– Λιανεμπόριο και διαχείριση τροφίμων.
«Μέτρα βιοασφάλειας για την πτηνοτροφία και τις επιχειρήσεις ζωοτροφών».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε καθετοποιημένες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, δηλ. σε εκκολαπτήρια, μονάδες αναπαραγωγής και εκτροφές με εμπορικά σμήνη, και αναλύει μέτρα για την αποφυγή της εισόδου και της εξάπλωσης μεταδοτικών νοσημάτων, ανά στάδιο ή και διαδικασία διαχείρισης. Στο πλαίσιο της κατάρτισης γίνεται ειδική αναφορά σε ιογενείς και βακτηριακές επιζωοτίες και συζητούνται η επιδημιολογική τους εικόνα, οι οικονομικές και οι υγειονομικές επιπτώσεις.
Μετά από κοινή συνεννόηση, η SCIELAB μπορεί να αναλάβει την ανάπτυξη προγραμμάτων εξειδικευμένης κατάρτισης στελεχών της επιχείρησής σας, κάτι που έχει κάνει πολλές φορές με επιτυχία.
Τα προγράμματά μας αποσκοπούν στην καλύτερη προετοιμασία των στελεχών που έχουν αναλάβει τον σχεδιασμό της πρόληψης ή την προετοιμασία της επιχείρησής σας για θέματα νομοθεσίας, εμπορικών τάσεων και διακινδύνευσης και αφορούν τη συγκέντρωση, παρουσίαση και ανάλυση δεδομένων.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μία ορθή και ισορροπημένη ανασκόπηση της νομοθεσίας και των εγχώριων, ευρωπαϊκών ή και διεθνών δεδομένων διακινδύνευσης, π.χ. στον τομέα του κρέατος, μπορεί να αποβεί εξαιρετικά αποδοτική για τον καλύτερο προγραμματισμό των αγορών σας, την επιλογή των κριτηρίων και την εφαρμογή των, κατά περίπτωση, καταλληλότερων ελέγχων ποιότητας.